Alarminstallatie

U wilt u huis en uw bezittingen natuurlijk met een gerust hart kunnen achterlaten. Het installeren van een alarm is een investering die je kunt doen om ervoor te zorgen dat boeven en inbrekers geen kans maken wanneer u weg van huis bent. We hebben hier een overzicht van verschillende alarminstallaties en de kosten die komen kijken bij het installeren van een alarmsysteem.

Kosten van een alarmsysteem

Wat je betaald voor een alarmsysteem verschilt per type en hangt ook af van wat u van een alarmsysteem verwacht. Ook kunnen de kosten verschillen per type huis, en natuurlijk hoeveel camera’s er geplaatst moeten worden.

Type alarmsysteemGemiddelde kosten
Met kabels: basis€ 1.200
Met kabels: extra opties€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: extra opties€ 1.200
Gemiddelde maandelijkse kosten live verbinding meldkamer € 50

Wat je uiteindelijk betaald voor een alarmsysteem hangt af van het type dat u kiest. Daarnaast spelen de extra opties natuurlijk ook een rol. Hoe groter het huis, en hoe meer toegangspunten bewaakt moeten worden bepalen de prijs. Verder is het zo dat een alarmsysteem op zichzelf wel kan alarmeren, maar er is ook een partij nodig die 24/7 klaar staat in geval dat een alarm af gaat. Een verbinding met een meldkamer gaat gepaard met maandelijkse kosten. Deze kosten en de service die erbij komt kan per aanbieder verschillen. Het is raadzaam om u goed te verdiepen in wat u nodig heeft, en welke aanbieder van alarmsystemen het beste bij u past.