Slimme Alarmsystemen en Domotica

domotica app

Alarmsystemen en andere domotica kunnen vandaag de dag woningen erg slim maken. Het automatiseren van het huis door middel van domotica zorgt voor meer veiligheid en wooncomfort. Je kunt namelijk tegenwoordig ook bijvoorbeeld rookmelders en vochtigheidsmeters aansluiten op je alarmsysteem. Samen met de andere domotica waarmee je de temperatuur kunt regelen en de lichten aan en uit zetten op afstand maakt het dat uw woning een stuk energiezuiniger zal worden. Door alles slim aan te sluiten kan je vanaf je smartphone tegenwoordig alles regelen.

Veiligheid en comfortabeler wonen

Doordat je domotica vanaf een afstand kunt regelen en bovendien toegang hebt tot bijvoorbeeld de bewakingscamera’s van uw alarmsysteem kun je hiermee uw woning veiliger maken. Ook kan je bijvoorbeeld de lichten vanaf een afstand aanzetten waardoor het lijkt dat er iemand thuis is. Door steeds slimmer wordende systemen kan er steeds meer geautomatiseerd worden en kunnen de onderlinge systemen ook steeds beter met elkaar samenwerken.

Verbinden van je alarmsysteem met andere domotica

Slimme alarmsystemen kunnen diverse componenten met elkaar verbinden zodat er een signaal wordt gestuurd wanneer er trillingen bij een raam worden opgevangen die kunnen duiden op een poging tot inbraak. Lees hier meer over een verhoogd aantal inbraken in het Zuiden van het land Daarnaast kan er wanneer er rook ontstaat of waterschade de melders die zijn aangesloten zorgen dat u snel op de hoogte gebracht word. Ook kan er via een live verbinding met een meldkamer gezorgd worden dat er hulpdiensten worden ingeschakeld.

Volledig draadloos systeem

Alarmsystemen met bedrading zijn steeds meer iets van het verleden. Ook zien we dat alle domotica volledig draadloos is en hiermee ook erg flexibel in de woning geïnstalleerd kan worden. Dit is een groot voordeel van een draadloos alarmsysteem.