Verhoging in het aantal inbraken in het zuiden van Nederland

woninginbraken

In Oktober zijn er flink meer inbraken in woningen geweest dan in de maand September ervoor. Vooral in het Zuiden van Limburg zien we de cijfers omhoog schieten van meldingen van bewoners die aangifte doen van woninginbraak. De politie heeft vooralsnog niet direct een verklaring voor de plotselinge toename.

De donkere dagen zijn aangebroken dus meer woninginbraken

Sinds afgelopen weekend de klok weer een uur achteruit is gezet is het ook weer eerder donker. Inbrekers profiteren hiervan en daarom zien we altijd een toename in het aantal woninginbraken tegen het einde van het jaar. De verwachting is dat dit jaar misschien wel flinke toename voor de deur staat ten opzichte van de jaren ervoor. Verschillende factoren die momenteel spelen zouden er toe kunnen leiden dat het aantal inbrekers ook zal toenemen. En hiermee dan natuurlijk ook het aantal inbraken in woningen en bedrijven.

Hoger zoekvolume op alarmsystemen in Limburg

Volgens de data analisten van Alarmsysteem24 is er geconstateerd dat het zoekvolume op zoekwoorden rond alarmsysteem de afgelopen tijd ook zijn toegenomen. Dit is bijvoorbeeld te zien op Google Trends. We zien dus dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in een alarmsysteem. Het is dan ook interessant om te zien dat juist vooral in de provincie Limburg het meeste zoeken naar een alarmsysteem via Google.

1 Trackback / Pingback

  1. Slimme Alarmsystemen en Domotica - Wat zijn de voordelen?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.